Дамски маратонки – на какво да обърнете внимание при избора

Дамски маратонки – на какво да обърнете внимание при избораДамските маратонки са на мода през всеки един сезон, включително и през лятото. Затова при избора на модел може спокойно да дадете воля на въображението си и да изберете такива маратонки, които са решени в ярки цветове и украсени с разнообразни декоративни елементи.

В допълнение към класическото бяло, дизайнерите през 2021 г. представиха и модели в синьо, розово, светло зелено, а също и други невероятни нюанси, така че е малко вероятно да не намерите това, което търсите.

За какво да внимаваме при избора

Отстрани и на пръстите на краката, маратонките трябва да бъдат добре защитени с устойчив материал - в идеалния случай плътна гума, която също е непромокаема.

Съсредоточете се върху подметката

Меката подметка често причинява наранявания, дори и ако избирате маратонки не за спортуване, а само за разходка из града, например. За да проверите подметката, опитайте да я огънете  - ако тя не се поддава лесно, това е добър знак.

Шевовете

Правите шевове са знак за качество. Те трябва да са спретнати, равномерни и без изпъкнали нишки. Всичко останало е сигнал, че маратонките не се отличават с високо качество.

Размерът

Пръстите на краката трябва да са свободни в обувката, а петите точно обратно - да прилягат плътно, но без да усещате притискане. Помнете, че тесните обувки са много по-опасни за здравето от тези, които са ви малко големи.

Комфорт

Основното при избора на маратонки е удобството, защото са за ежедневно носене. Въпреки това, чудесните нови модели маратонки ще ви осигурят и ослепителна визия. Модните стилисти тази година препоръчват „съчетание на несъчетаеми неща“ - рокли и бизнес костюми се носят свободно с маратонки, а ако искате да бъдете едновременно изящни и оригинални, може да разгледате вълнуващите модели маратонки с токове. Защото, можем спокойно да кажем, че този моден сезон преминава под знака на еклектиката. Така че, просто се възползвайте!

Източник: e-obuvki.com