Как да изберем блуза за работа

Как да изберем блуза за работа

Как да изберем блуза за работа

При избора на дрехи за офиса трябва много да се внимава. Основното правило е сдържаността. Каква блуза да изберете и с какво да я съчетаете? Можете да използвате не само комбинацията "бяла блуза - тъмна пола", но и обратния вариант. В този случай горната част е тъмна или напълно черна, а панталоните или полата са бели или в пастелни цветове.

Цветовете също са от значение – за офиса са подходящи по-приглушените тонове и не се толерират твърде искрящите цветове. За много жени вариантът да се заложи на бяла блуза в офиса обаче е скучен. Въпреки това е добре да се помисли върху подобно решение, защото бялата блуза или риза са класически избор за деловата дама. Може да я съчетаете с различни модни аксесоари и бижута, макар и с повишено внимание. Колкото до  черната блуза или риза, там нещата са много по лесни, защото тях можете да съчетавате с каквото си пожелаете. Освен това, черният цвят също се счита за универсален в бизнес облеклото.

 

Ако сте решили да допълните блузата с панталон, най-добре би било да изберете нещо в класически стил, тъй като перфектно ще прикрие евентуалните недостатъци по фигурата.

Дискретните мъниста или низове от перли също са подходящи за офиса. Може да се използват като декорация и разнообразни панделки и брошки. За да подчертаете бизнес стила си            препоръчително е да носите и обувки с токчета.

С какво да съчетаете блузата за работа?

Опциите са разнообразни. Можете да съчетаете с плетена жилетка или сако или елече от плат, с блейзер, дори и с леко палто, ако там, където работите е хладно. Според стилистите, не толкова блузата, а по-скоро долната част от облеклото диктуват условията. Така например,  късо светло горнище си подхожда отлично с дълга пола и блуза от тюл, а по-късата пола е чудесен вариант за съчетание с дълга блуза. 

Източник: rabotnioblekla.bg